Vinnarband 2018Några av pristagarna under söndagens traditionsenliga tävlingar.

I helgen gick den 18:e upplagan av Blue House Youth Jazz Festival av stapeln på Konserthuset i Stockholm. Nästan 400 unga musikanter från hela Sverige, med musiklärare och medföljande föräldrar, samlades för en festivalhelg fylld av egna spelningar samt seminarier, workshops och konserter med namnkunniga musiker som Jojje Wadenius, Isabella Lundgren, Magnus Lindgren och Ann-Sofi Söderqvist. Från USA gästade också den legendariska jazzflöjtisten Hubert Laws och stjärnsaxofonisten Tia Fuller med sin kvartett etc.

Och även i år deltog unga jazzgrupper från både Spanien och Norge. Det hölls också ett nationellt nätverksmöte för alla närvarande jazzpedagoger. För den nyfikna går det att läsa mer om festivalen på Konserthusets hemsida. Och fler bilder från festivalen hittas på vår facebooksida.

Helgen avslutades traditionsenligt med tävlingar. Stort TACK(!) för en härlig festivalhelg alla medverkande och för alla era fina spelinsatser under helgen!!

Vi säger också GRATTIS till söndagens alla vinnare:

Bästa storband (äldre):
Next Generation Big Band, Vara Konserthus (uppe till vänster i bild)
Bästa storband (yngre): Freetown Big Band, Borås/Fristad kulturskola (uppe till höger i bild)
Bästa jazzgrupp som vinner en spelning på Umeå Int. Jazzfestival i oktober: Krusbärskvintetten, Lilla akademien (nere till vänster i bild)
Festivalpris, spelning på Uppsala Youth Jazz & Blues Fest i maj : Grebonork, Sensus Östergötland (nere till höger i bild)
Bästa solist, 10 000 kronor av Laila och Charles Gavatins stiftelse för jazzmusik: Frida Roth Sandberg, Krusbärskvintetten
Bästa komposition, 10 000 kronor från SKAP: Björk Delcroix, Grebonork
Bästa Spelglädje, presentkort 1800 kronor från Windcorp: Emrik Johansson, Hultsfred Musikskolas jazzgrupp
Värdefullaste spelare, presentkort på 1800 kronor från Windcorp: Ella Jerregård, Teenitus Big Band
Bästa sektion, presentkort på 2300 kronor från Windcorp: saxofonsektionen i RUM BIg Band
2 stycken Jazzkurs-priser till Bangen Jazz Collective i juni : Jonna Mattsson, Freetown Big Band och Wolfgang Duran, Flora Big Band
Jazzvecka Höga Kusten, Musik Västernorrland: Nils Weibull, Malmö Latin

Senaste artiklar

Det finns inga artiklar att visa just nu.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats