Kulturminister Amanda Lind bjöd med kort varsel in till ett digitalt möte den 11 augusti med anledning av hur situationen ser ut för hösten.

Kulturdepartementet genomför flera dialoger med olika branschaktörer för att få en bild av hur covid-19 påverkar kulturområdet. För Svensk Jazz del var det MAIS - Musikarrangörer i Samverkan - som representerade förbundet. Vid dialogen lyftes frågor om hur förutsättningarna för våra medlemmars verksamhet ser ut inför hösten när det exempelvis gäller ekonomi och rådande begränsningar. Hur kan vi gemensamt verka för att begränsa smittspridningen samtidigt som jobb och försörjning inom kulturlivet räddas?
 
Inom ett par veckor återkommer kulturministern med information om vad som kommer att gälla framöver. Förbunden inom MAIS samarbetar för att lyfta gemensamma frågor och ser positivt på att kulturministern bjudit in MAIS till dialog i den här frågan. Svensk Jazz ser nu fram mot återkoppling från ministern i kommande veckor.

Senaste artiklar

Jazzfesten i Västerås 7 - 9 maj 2021

2020-10-02

  Vi planerar för Jazzfesten i Västerås den 7 - 9 maj 2021. Mer info kommer närmare årsskiftet. Håll tummarna för att vi kan ses i maj för att njuta av...

Läs mer...

Nu är det dags att söka statsbidrag för musikarrangörer!

2020-09-22

Nu är det hög tid att söka om verksamhetsstöd för musikarrangörer hos Kulturrådet för verksamhetsåret 2021. HÄR hittar du all information om bidraget, hur du ansöker och kontaktuppgifter till Kulturrådets support...

Läs mer...
Svensk Jazz
Vi samlar och stärker Sveriges jazzliv
boll jazz i kulturen

Arbetar aktivt för en större mångfald i svenskt kulturliv, där jazzens plats ska vara självklar.

 

boll starka aktorer

Stärker och utvecklar jazzlivets infrastruktur och aktörer

 

boll information stod

Administration, information, utmärkelser och rådgivning

 

boll information stod

Söker kontinuerligt resurser till stödjande satsningar för jazzlivets utveckling

 

Läs mer

Varför bli medlem?
Ett medlemskap i Svensk Jazz stärker jazzens gemensamma mandat och är därför ett ställningstagande där medlemmen instämmer i det enkla påståendet att jazzens tradition och utveckling är viktig. Medlemskap ger också andra fördelar.
Jazzkontoret

Louise Nordgren

Louise Nordgren

Verksamhetsledare

louise@svenskjazz.se

 08-407 17 42

Lisa Löfgren

Lisa Löfgren

Producent

lisa@svenskjazz.se

08-407 17 41

Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare

fredrik@svenskjazz.se

070-641 49 47

Erik Kristoffersson

Erik Kristoffersson

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats