Nyheter

Här presenterar vi de senaste nyheterna från Svensk Jazz, oavsett kategori.

JanoJazzklubb Nordost, JANO, huserar numer på Vallentuna Teater. Här på scen Stockholms Läns Blåsarsymfoniker med sångarna Karl Dyall, Joachim Bergström och Rennie Mirro.

Styrelsen för Riksförbundet Svensk Jazz har beslutat utse Vallentuna kommun till Årets Jazzkommun 2018. Utdelningen kommer att ske den 18 maj på Jazzfesten, årets stora möteshelg för svenskt jazzliv, som i år äger rum i Halmstad.

Motiveringen lyder: "Vallentuna kommun såg en jazzklubb som plötsligt stod i en svår situation när de blev av med sin lokal. Glöden fanns redan där och kommunen fyllde på med bränsle som inte bara räddade verksamheten utan tog den till nästa nivå. Vallentuna är en värdig mottagare av årets jazzkommun, vi hoppas att andra kommuner kan inspireras och ta efter!".

- Vi är väldigt glada över att ha blivit utsedda till Årets Jazzkommun! Vi är stolta över det utbud och den bredd som vi kan erbjuda i kommunen tillsammans med föreningsliv, kulturskola och enskilda musikutövare där det finns plats för både amatörer och proffs. Det är extra roligt att se att jazzklubben växer i antalet medlemmar och i antal publik på programmen och att vi kunnat ta in unga, mer okända jazzgrupper på våra scener. Vi ser detta pris som en uppmuntran till att fortsätta med och att utveckla det arbete som vi gör idag, säger Charlotta Burlin, Kultursamordnare i Vallentuna kommun.

- Jag är stolt över det stora engagemang och kulturutbud vi har i Vallentuna kommun. Genom gott samarbete mellan kulturförvaltningen och engagerade föreningar och invånare i kommunen är jag övertygad om att vi når vi ut med kulturen på allra bästa sätt. Det känns fantastiskt roligt att vårt engagemang och satsningar på kulturen i kommunen gett resultat! säger Lovisa Kronsporre, ordförande i Vallentuna kulturnämnd.

- Vi har genom ett framgångsrikt samarbete med Kultur Vallentuna fått rekordmånga medlemmar och besökare till vår verksamhet på Vallentuna Teater, säger Kjell Lövbom, ordförande i Jazzklubb Nordost.
- Vi i Jazzklubben blev mottagna med öppna armar när vi för ett par år sedan blev av med vår konsertlokal tre dagar innan vår första höstkonsert! Kommunen har ställt upp helhjärtat. För oss som jazzklubb är det en lätt kommun att vara jazzklubb i.

Svensk Jazz hedersutmärkelse Årets Jazzkommun
Priset delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan främst om kvaliteten på verksamheten och gjorda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.

Kontaktuppgifter:

Svensk Jazz                                                                                                        
Magnus Thuvesson
Ordförande     
0768-03 30 60
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                      

Vallentuna kommun
Charlotta Burlin
Kultursamordnare
08-58785330
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jazzklubb Nordost
Kjell Lövbom
Ordförande
073-359 73 69
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vallentuna: www.vallentuna.se, www.upplevvallentuna.se
Jazzklubb Nordost: www.jano.nu
Jazzfesten: www.jazzfesten.se 

Senaste artiklar

Anmälan till Jazzfesten i Ystad 2019

2019-01-08

Varmt välkommen till den stora Jazzfesten i Ystad 31 maj - 2 juni 2019 - mingel och möten, mat och musik, seminarier och workshops samt Svensk Jazz årsmöte Jazzriksdagen. Här möter du hela jazz-Sverige under en helg! Du anmäler dig via formuläret här nedanför.

Helgens program i korthet
Fredag 31 maj: Registrering och incheckning. Mingel, middag, konsert och efterhäng.
Lördag 1 juni: Seminarier och workshops, jazz på stan, middag och galakonsert ✨
Söndag 2 juni: Jazzriksdagen (Riksförbundet Svensk Jazz årsmöte för medlemmar) och möjlighet till egna möten. Avslutas senast kl 13.00. 

Är du Svensk Jazz-medlem kostar ett Jazzfesten-pass 950 kr och är du inte medlem kostar det 1550 kr.

Priset inkluderar mat, konserter och seminarieprogram, det vill säga allt utom logi. Jazzfesten-aktiviteterna kommer äga rum på flera platser i Ystad, men huvudaktiviteterna sker på Ystad teater. 

Du kommer själv behöva boka ditt boende. Har du inte fått förslag på boende och ev. tillhörande rabattkoder - maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. OBS! Alla rabattkoder kommer att gå ut redan den 28 februari 2019.

Anmäl dig senast den 31 mars 2019. Din anmälan blir bindande detta datum. OBS! Boka boende före 28 feb.

Bor du i norra Sverige? Svensk Jazz kommer att kunna subventionera resekostnader för er som bor norr ut. "Först till kvarn...” gäller. Kontakta Terese (se nedan).

Är du 26 år eller yngre? Vi har femton platser till halva priset. "Först till kvarn..." gäller. Kontakta Terese (se nedan).

Har du frågor om Jazzfesten? Kontakta Terese Larsson på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-4071743.

 
Anmälningsformulär

Läs mer...

Medlemsregistertjänsten utökas för medlemmar

2018-12-17

Svensk Jazz utökar medlemregistertjänsten i samarbete med medlemssystemet MyClub Som medlem i Svensk Jazz får ni kostnadsfritt tillgång till medlemssystemet MyClub.se med följande tjänster: Aktiveras av Svensk Jazz efter...

Läs mer...

Anmäl ditt intresse att spela på Nordic Jazz Comets

2018-12-17

Nordic Jazz Comets startade år 2000 och har sedan dess varit en återkommande händelse på den nordiska jazzscenen. Det huvudsakliga syftet är att skapa uppmärksamhet för nya jazztalanger, ge dem...

Läs mer...

Sprida jazzen vidare - rapport från Rinkeby

2018-12-16

I våras inleddes ett pilotprojekt där musikerna Peter Asplund och Magnus Lindgren träffade ungdomsblåsorkestern på Kvarnbyskolan i Rinkeby. Syftet var att öka barns och ungdomars intresse för jazzmusik och bredda...

Läs mer...

Årets sista nyhetsbrev är här med skivreleaser för decem…

2018-12-05

   God jul och gott nytt år önskar Jazzapparat!  💫🎄🎊 Mats Dimming: Gunilla (Pälsrobot Records PRDR009/ Distrosong)  För ett par år sedan släppte han soloskivan ”Bængt”, namngiven efter hans morfar. Nu är kontrabasisten...

Läs mer...

Jazzahead 2019!

2018-11-06

Jazzahead är namnet på världens största jazzbranschmässa, som äger rum i Bremen i Tyskland i slutet av april varje år. Nästa gång är det dags 25-28 april 2019. Sedan år 2010...

Läs mer...

Svensk Jazz ❤️ OrkesterJournalen

2018-10-29

  OrkesterJournalen började ges ut 1933, mest som ett reklamblad för Nordiska Musikförlaget. I takt med att jazzen blev allt mer populär växte också OrkesterJournalen fram som en tongivande röst för...

Läs mer...

Nya jazzalbum som släpps i november!

2018-10-23

Jessica Curran & Gustav Lundgren: Love and Silence (Lundgren Music, LMCD020 / Plugged Records) Ny EP Med musik av Gustav Lundgren & texter av Jessica Curran (USA)Jessica Curran - sång...

Läs mer...

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats