Pulsslag

Det finns många svenska grupper som håller hög internationell klass och förtjänar fler lyssnare och större uppmärksamhet. Det var utgångspunkten och har blivit en ledstjärna för detta turnéprojekt som startades redan 1994. Pulsslag initierades av Faschings vänner och Riksförbundet Svensk Jazz, som blivit huvudman för projektet.

Under tidigare år har ett antal, oftast fyra, jazzgrupper utsetts inför turnéserierna. Urvalet har gjorts i samarbete mellan en handfull jazzklubbar i landet.

Grupperna bokas sedan av jazzklubbar runt om i landet. Turnéperioden löper normalt på två veckor.

Under 2016 bestod Pulsslag av en turné med Karin Krog som besökte åtta olika städer i Sverige under september. Projektet finansierades av norska ambassaden.

På grund av minskad finansiering, kommer vi tyvärr inte att kunna arrangera någon Pulsslagsturné i år. Vi arbetar för att nästa år igen kunna erbjuda arrangörer och musikgrupper möjligheten.

Genom den här länken hittar du en komplett lista av deltagare i tidigare års Pulsslag.

Kontaktperson på Svensk Jazz gällande Pulsslag är Terese Larsson.

”Under förutsättning att nödvändiga beslut fattas i respektive nämnd och styrelser, innebär detta en treårig överenskommelse där Umeå Folkets Hus övertar huvudmannaskapet.” Så skriver Umeå Kommun i ett pressmeddelande idag. 

Mycket goda nyheter! Beskedet strax före jul att Norrlandsoperan avsade sig ansvaret för festivalen, skapade stor oro inom jazz-Sverige. Och på kort tid samlade vi oss i en gemensam debattartikel med många tunga underskrifter.

Så här avslutas dagens pressmeddelande: 

”Med denna avsiktsförklaring samlas intressenterna kring den långsiktiga ambitionen att fortsätta utveckla festivalen och därmed befästa Umeå som en jazzstad av nationell betydelse, något som inte minst det nationella engagemanget för festivalens framtid givit uttryck för.”

TACK alla som hjälpte till att uttrycka er i frågan - det gav resultat! 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats