Tessan Milveden & Evergreenish

thumbnailimge0786
Evergreenish är det återuppståndna bandet som på slutet av 90-talet fick uppdraget att åka Norrland runt på kombinerad konsert och seminarieturné för att där stärka de unga jazzstuderande tjejerna. Då var det ännu inte så många kvinnliga jazzmusiker som var aktiva på svenska jazzscener. Efter att ha spelat mellan 1997-2006 tog bandet en paus för att delta i andra konstellationer, och återuppstod först hösten 2018 på Stockholms Jazz Festival.

Som bandnamnet antyder spelar bandet de evigt "gröna" melodierna från "The American Songbook" i första hand, även om det kanske inte är de allra vanligaste. Repertoaren sträcker sig från Thelonious Monk till Monica Zetterlund. Be-bop, ballader, swing och sväng i instrumentalnummer och med både svenska och engelska texter som framförs av sångerskan Tessan Milveden.

Tessan Milveden som har utbildats på SMI har sjungit på jazzscenen sedan 80-talet.

Samarbetat med många jazzmusiker såsom bl.a. Bernt Rosengren, Krister Anderson, Lars Sjösten m.fl.

Texttolkningarna står i centrum för hennes framföranden.

Tessan samarbetar även med pianisten Leo Lindberg i gruppen ”Tessans Holiday” som kör Billie Holidaylåtar där även flera av Evergreenish medlemmar är med och med sin egen grupp TMQ där saxofonisten Krister Andersson också ingår och samt pianisten Göran Strandberg m.fl.

”Tessan Milveden gruppens presentatör och sångerska har en utstrålning och förmåga att på ett naturligt sätt sjunga jazz och en begåvning utöver det normala-Värme och raffinemang!” Dalademokraten

Ann Blom pianist. Utbildad på KMH. Förespråkare av jazztraditionen till yngre generationer.

Gett ut egna plattan ” Stepping Through” med Ann Blom Quartet med Rune Carlsson, Filip Augustsson och Johan Setterlind, där även Jesper Kviberg ingår.

”Här bjuds på behaglig och lysande bra kammarjazz-en melodiös elastisk kavalkad. Ann Blom är en doldis, men det hörs att hon spelat i många år.”

Orkesterjournalen

Catharina Wiborgh altsaxofonist utbildad på SMI har spelat och bott i Barcelona. Gjort en egen platta ”Tete a tete med den spanske pianisten Dani Rambla. Har även gruppen ”Bag Ladies” med Ann Blom, Patrik Boman, Henrik Wartel m. fl.

”Catharina Wiborgh spelat altsax med stor personlighet där det melodiskt , behagligt vackra har stort utrymme i musiken.”

Dalademokraten

Ivar Lindell autodidakt kontrabasist som varit yrkesverksam sedan 50 år tillbaka. Med bl.a. Christer Boustedts kvintett, numera CBQ (som besökte Olofström 24 vovember 2018.) Spelat med ”alla” inklusive Billie Holidays pianist Mal Waldron i Paris på 60-talet.

Ivar Lindell producerar ett stadigt, melodiskt tryggt sväng.”

Dalademokraten

Jesper Kviberg trummis utbildad på KMH, som spelat med de flesta från Sveriges Jazzband till Clark Terry. Jesper Kviberg Social Club Of Music heter hans egen grupp, som han gett ut två CD med. Jesper har fått utmärkelser som ”Ronnie Gardiner Award, ”Egil Johansens minnesfond” och Armstrongstipendiet!
Bandmedlemmar och instrument: Tessan Milveden - sång
Catharina Wiborgh - alt sax
Ann Blom - piano
Ivar Lindell - kontrabas
Jesper Kviberg - trummor
Hemsida: Website Title

Kontaktperson: Tessan Milveden
Telefon: 0708105232

Vill du/ni synas i Jazzgruppsregistret?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats