Daniel Boyacioglu & Landaeus trio

mlt-daniel-boyacioglu311
Fotograf: Per Kristiansen
Poeten Daniel Boyacioglu och jazzmusikern Mathias Landæus mångåriga samarbete har resulterat i ett efterlängtat album - där dikten och rapen möter jazzens många uttryck i lekfullhet och precision.

Mathias Landæus och Daniel Boyacioglu träffades första gången år 2002 när dom båda ingick i jazzklubben Faschings husband tillsammans med vad som senare kom att utgöra stora delar av svensk jazzelit. Landæus flyttade ett par år senare från Stockholm där Boyacioglu fortfarande är baserad till Skåne men deras samarbete fortsatte. Både för deras vänskaps skull och för deras syskonskap i konsten, hittade dom nya sätt att arbeta ihop. Bland annat gjorde dom år 2009 en föreställning för Skånes Dansteater. Efter att också Sveriges Radio visat upprepat intresse för deras livespelningar, bokade dom tid i studio för inspelning av det album dom nu är aktuella med. Med sig tog dom Cornelia Nilsson på trummor och Johnny Åman på bas. Resultatet liknar inget annat, där dikten och rapen möter jazzens många uttryck i lekfullhet och precision. Dikterna undersöker bland annat teman som utanförskap och kärlekssorg, eller snarare den kärlek och det liv som våldet i ett samhället tuggar sönder.

Daniel Boyacioglu är poeten som tidigt 2000-tal introducerade spokenword-dikten i Sverige och sedan dess släppt sju böcker, tre album och uppträtt på allt ifrån operascener till hiphopklubbar.

Mathias Landæus är med sina 15 album och flertalet samarbeten den jazzpianist som med störst nyfikenhet och i över två decennium hittat nya sätt att överraska publiken, recensenterna kallar honom för den minst förutsägbara jazzaktören i landet.
Bandmedlemmar och instrument: Daniel Boyacioglu, text & röst
Mathias Landæus, piano
Cornelia Nilsson, trummor
Johnny Åman, kontrabas
Hemsida: Website Title

Kontaktperson: Mathias Landaeus
Telefon: +46739935320

Vill du/ni synas i Jazzgruppsregistret?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats