Derupeto

IMG_0672
Fotograf: TG
Derupeto quartet

Tobias Grim gitarr
Deodato Siquir (Mozambique) trummor/sång
Rubem Farias (Brazil) bas
Peter Knudsen piano

Derupeto Quartet består av Deodato, Rubem, Peter och Tobias,
4 spännande musiker som kompletterar varandra och blandar Afrikanska, Brasilianska, svenska och amerikanska influenser i sin musik.

Rubem Farias är en av Brasiliens mest intressanta basister och har släppt 7 skivor i eget namn. Rubem har spelat och spelar med många Brasilianska stjärnor som Gilberto Gil och Toquinho och stora namn inom jazzen som Mike stern, Randy Brecker och Magnus Lindgren.

Deodato Siquir föddes i Maputo, Moçambique. Uppväxten i en musikerfamilj ledde till att hans egen musikkarriär började vid 13 års ålder på ett egenhändigt sammansatt trumset. Han spelar med en instinktiv lätthet och sjunger med en mild innerlighet som tar tag.

Peter Knudsen är en svensk pianist och kompositör, född i Östersund.
Hans debutskiva Impressions – a Tribute to Debussy and Ravel som gavs ut i december 2008 har uppmärksammats för sin unika blandning av skandinavisk jazz och fransk 1900-talsmusik. Han är sedan hösten 2010 anställd vid Musikhögskolan i Örebro.

Tobias spelar modern jazz, afrikansk musik, fusion och Brasiliansk musik i olika grupper. 2014 släppte han sitt första album som ledare kritiker rosade: Tobias Grim: Brazil Lines (Imogena records)

"Suveränt samspelt alla melodier och rytmer sitter som en smäck. Mycket flyhänt och inspirerat gitarrspel får vi oss till livs, Tobias Grim borde efter debuten bli en välanlitad musiker." Lira
Kritikernas ord om gruppen:

"Materialet är deras eget och det är elegant och levande med långa solon och stor variation. Tjugofem minuter in i första set är det näst intill omöjligt att sitta still; svänget rycker i allehanda kroppsdelar och publiken har hunnit bli ett med det som händer på scen."

"Ensemblemedlemmarna ger och tar. Flyter in i varandra, väntar, lyssnar och lägger till. Siquirs trumspel är elegant. Han viskar, fyller i, väver en matta av det som inte är; pauser och hålrum. Det är känsligt och oerhört snyggt. Farias är mustigare med konstant rörelse över sina tjocka strängar och Grims gitarr är ödmjuk, frågande och vacker. Så Knudsen på piano, ett närmast sirligt spel. Väl avvägt och även han med lyssnandet i fokus."


Betyg: 5
Anna Wallentin NT
In English: Do not miss this unique group of four great musicians from Sweden , Mozambique and Brazil that are sure to give the audience an unforgettable concert.
Bandmedlemmar och instrument: Tobias Grim gitarr
Deodato Siquir (Mozambique) trummor/sång
Rubem Farias (Brazil) bas
Peter Knudsen piano
Hemsida: Website Title

Kontaktperson: Tobias Grim
Telefon: 0735820622

Vill du/ni synas i Jazzgruppsregistret?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats