Emil Brandqvist Trio

eb1
Emil Brandqvist är en kompositör som vågar sätta melodin i första rummet, och som skapar atmosfärisk jazzmusik inspirerad av både folkton och klassisk musik. Tillsammans med pianisten Tuomas Turunen och basisten Max Thornberg bildar Brandqvist en samspelt trio med flödande dynamisk pianojazz som signum.
Reaktionerna på Breathe Out, Emil Brandqvist Trios debut på Skip Records 2013, var enormt entusiastiska. Skivan utsågs till veckans CD på radiostationerna WDR3 och HR Mikado, och fick strålande recensioner både i Tyskland och Sverige. Våren 2015 släpptes uppföljaren Seascapes som också fick ett mycket varmt mottagande. Der Stern gav högsta betyg, fem stjärnor, och även tidningar som Frankenpost, Stereoplay och SMP delade ut toppbetyg. Releasen av Seascapes innebar nästa steg i karriären för trion, skivan klättrade till 14:e plats på den tyska jazztopplistan och blev även nominerad till en echo jazz award.
Emil Brandqvist Trio har framträtt regelbundet i Tyskland, Sverige och Finland under de senaste åren och utmärkt sig som en lysande liveakt, bland annat med uppskattade framträdanden på de tyska jazzfestivalerna Jazz Open i Hamburg, Gezeitenkonzerte i Norden och Palatia Jazz i Bad Dürkheim. I september 2015 sände Deutschlandradio Kultur en timmes liveinspelning från trions konsert i legendariska Sendesaal i Bremen.
Den 1 april 2016 släpptes det senaste albumet Falling Crystals, som låg på den tyska jazztopplistan två månader i rad med en 7:e plats som högsta notering. Under våren gav sig trion ut på en rosad releaseturné i Tyskland och under hösten 2016 återvänder dom för konserter i Tyskland, Österrike och Tjeckien.
In English: Over the last few years drummer Emil Brandqvist from Gothenburg, Sweden, played his way into the intimate upper ranks of European Jazz; his trio stands for low-key, picturesque, touching melodies and sounds that remain with listeners.
Together with pianist Tuomas Turunen from Finland and Max Thornberg from Stockholm on double bass.
Much like designing a portrait, their music builds to reveal more and more layers.
Bandmedlemmar och instrument: Emil Brandqvist, Trummor Tuomas Turunen, Piano Max Thornberg, Bas
Hemsida: Website Title

Kontaktperson: emil brandqvist
Telefon: 0704 001594

Vill du/ni synas i Jazzgruppsregistret?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats