Jazzahead

Jazzahead är namnet på världens största jazzbranschmässa, som äger rum i Bremen i Tyskland i slutet av april varje år. Sedan år 2010 finns en monter som samlar svenska jazzaktörer. Värd för montern är Export Music Sweden och Svensk Jazz finns representerade här också.

Som så kallad co-exhibitor hos den svenska montern får du möjlighet att dels presentera dig i en folder som samlar svenska jazzaktörer, dels presentera musik på en gemensam USB-sticka med aktuell svensk jazzmusik. Både folder och USB-sticka sprids till mässans delegater under mässan.

Som co-exhibitor kan du också ansöka om att få en showcasespelning i det officiella mässprogrammet. Deadline för den ansökan brukar ligga i oktober. Håll utkik på www.jazzahead.de och berätta gärna för oss att du tänker ansöka, så vet vi vilka svenska musikgrupper som har siktet inställt på mässan.

År 2017 var det 40 svenska delegater på plats som delade den svenska montern med oss. Och totalt på mässan var det 2742 delegater från 57 länder, 969 montrar, 110 konserter med totalt 15.000 personer i publiken. En ganska bra plats att vara på om man vill verka internationellt!

Sedan fem år tillbaka har Svensk Jazz, i nära samarbete med andra organisationer och externa finansiärer, arrangerat ett showcase med svenska jazzgrupper. Showcaset har gått under namnet "Swedish Sunday Brunch" och har genom åren blivit ett mycket välbesökt evenemang under mässans sista dag. År 2017 var vi dock, pga. ett minskat organisationsstöd, tyvärr tvungna att ställa in vårt eget Jazzaheadshowcase.

För att ta del av Export Music Swedens rabatterade pris på delegatpasset (som co-exhibitor), maila till Sofia Thurn på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Svensk Jazz-ansvarig för Jazzahead är Terese Larsson.

Jazzahead är namnet på världens största jazzbranschmässa, som äger rum i Bremen i Tyskland i slutet av april varje år. Nästa gång är det dags 25-28 april 2019. Sedan år 2010 har det funnits en
monter som samlar svenska jazzaktörer. När det gäller 2019 så vet vi fortfarande inte hur det blir med svensk monter på mässan. På grund av sena besked om finansiering ber vi att få återkomma om detta.

Som representant för musikgrupp/artist kan du ansöka om att få en showcasespelning i det officiella mässprogrammet. Deadline för ansökan är den 22 november (2018). För att anmäla en musikgrupp/artist för uttagning till showcase behöver du vara registrerad som co-exhibitor, exhibitor eller professionell participant (alla dagar) på Jazzahead.

För mer info och rabattkod - kontakta genast Matilda på Export Music Sweden Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du tänker anmäla dig!

Om du/ni skulle bli uttagen/na till ett showcase, utgår inget ekonomiskt stöd från Jazzahead. De svenska musikorganisationer som brukar delta på Jazzahead kommer att se över möjligheterna att samarbeta kring att stödja de eventuella musikgrupper från Sverige som blir uttagna. 

Mer information och anmälan på Jazzaheads hemsida.

Senaste artiklar

Tack för gott samarbete på Jazzahead 2018

2018-06-04

Här nedan följer en reflekterande rapport från Thomas Olsson, en av Svensk Jazz representant som deltog på årets stora branschmässa i Bremen. Riksförbundet Svensk Jazz har i ett antal år medverkat...

Läs mer...

Snart är det vår! (Dags att planera för Jazzahead 2018)

2017-10-17

  Jazzahead är namnet på världens största jazzbranschmässa, som äger rum i Bremen i Tyskland i slutet av april varje år. Nästa gång är det dags 19-22 april 2018. Sedan år...

Läs mer...

Swedish Sunday Brunch @ Jazzahead 2016

2016-04-08

Questions? Please contact Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. www.tonbruket.se www.waterboogiesystem.com www.linanyberg.se          

Läs mer...

Grupper uttagna till Swedish Sunday Brunch @ Jazzahead

2016-03-02

Stort tack för alla ansökningar om att delta i showcase på Jazzahead! Vi har fått in närmare 70 ansökningar och det har inte varit en lätt uppgift att utse grupper...

Läs mer...

Info om årets showcase, Swedish Sunday Brunch - Bremen 21 -…

2016-01-04

Svensk Jazz planerar tillsammans med Export Music Sweden, Musikcentrum Riks, Musikalliansen, Kultur i Väst och Musik i Syd att för femte året i rad genomföra ett showcase med 1-3 svenska...

Läs mer...

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats