• Engelska

(För medlemskap i Föreningen Sveriges Jazzmusiker, FSJ: Klicka här istället!)

Riksförbundet Svensk Jazz är en medlemsorganisation för föreningar och företag som har jazzen som sitt intresseområde. De flesta medlemmarna producerar konserter i någon form, som arrangör, musiker, agent eller skivbolag, men det finns också medlemmar som samlas kring ett gemensamt intresse inom jazzen, till exempel att bevara minnet av en särskild tradition eller musiker. Riksförbundet Svensk Jazz välkomnar ständigt fler medlemmar och frågan varför man ska bli medlem är ju därför inte helt obefogad.

Jazzen talar med en röst!
Det kanske viktigaste, men samtidigt det mest abstrakta argumentet för den enskilda medlemmen, är det samlande argumentet. Tycker man lika så bör man samla sig för att åstadkomma förändring. Visst kan vi digga olika jazz och till och med tycka lite olika om vad jazz egentligen är, men vi är eniga om att det är viktigt med musik och kultur i allmänhet och då jazz i synnerhet. Svensk Jazz arbetar målmedvetet med olika samarbetsparter för att förbättra jazzens ställning. Ett medlemskap i Svensk Jazz stärker jazzens gemensamma mandat och är därför ett ställningstagande och föreningen instämmer i det enkla påståendet att jazzens tradition och utveckling är viktig. För att göra föreningens röst hörd har förbundet en representativ styrelse. Alla föreningar välkomnas också att delta på förbundets årsstämma Jazzriksdagen.

Här kan du läsa om våra medlemsförmåner!

Bli medlem!
Vill du/ni bli medlemmar? Fyll i det enkla formuläret här till höger, så tar styrelsen ställning till din ansökan vid nästa möte (årets styrelsemöten hålls oftast i februari, maj, september och december). Medlemsavgiften är differentierad där de flesta börjar på 600 kr per år. De som får statsbidrag har en minimiavgift per år på 5 000 kr och en maximal avgift på 10 000 kr.

 

 

Medlemsansökan

När du trycker på SKICKA godkänner du att Svensk Jazz sparar din information i max ett år efter ett eventuellt utträde ur föreningen, samt via mail gör medlemsutskick med information. Informationen om dig behandlas enbart av administrationen på Svensk Jazz.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats