KRISSTÖD TILL SÄRSKILDA BEHOV I KULTURLIVET (MUSIK) kan nu sökas hos Kulturrådet. Sista ansökningsdag är den 5 november.
I en och samma ansökan kan du söka verksamhetsbidrag, samt projektbidrag till främjande insatser och till smittsäkra kulturevenemang. Du kan söka medel för alla tre ändamålen men för olika kostnader inom verksamheten. Bidragets syfte är att lindra kulturområdets akuta ekonomiska kris med anledning av coronaviruset.

 Inom det här bidraget kan du bland annat söka tillfälligt eller förstärkt verksamhetsbidrag för att din verksamhet ska kunna återhämta sig och även för att anpassa den till de nya förutsättningar som pandemin medför, eller söka projektbidrag för smittsäkra konserter som kan täcka kostnader för begränsad publik.

Läs mer och ansök här.

ARRANGÖRER kan söka kompensation för inställda och framskjutna evenemang som skulle ägt rum under perioden juni-september 2020. Sista ansökningsdag är den 29 oktober.
Läs mer och ansök här.

MUSIKER
kan söka krisstipendium för perioden september-december 2020 hos Konstnärsnämnden. Sista ansökningsdag var den 22 oktober och ansökan är nu stängd.
Läs allt du behöver veta om krisstipendium 2 här.


Covid-19_senaste_nytt.jpg

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats