Nu är det klart att Jazzfesten 2019 kommer att hållas i Ystad 31a maj till 2a juni. Jazzfesten är ett av årets viktigaste forum för svenskt jazzliv med Jazzriksdag, workshops, branschmöten m.m. och avslutas med en galakonsert på Ystads teater.

Varje vår arrangerar Svensk Jazz jazzriksdagen som är årsmötet för förbundets medlemmar. Det lokala värdskapet för Jazzfesten utses efter att intresserade jazzföreningar i Sverige först nominerat sig själva. Ansökan lämnas in i samverkan med regional part och kommun, som också är med i samarbetet kring arrangemanget. Och nu är det klart att Jazzfesten 2019 arrangeras i Ystad genom ett samarbete mellan Ystad Jazz, Musik i Syd och Ystads kommun.  

Jazzfesten innefattar förutom gala, en fulltecknad möteshelg i Ystad för det svenska jazzlivet – konsertarrangörer, musiker, producenter och skivbolag – med seminarier, workshops och branschmöten för ca 200 deltagare. Helgen avslutas med riksförbundet Svensk Jazz årsstämma.  

Gunno Sandahl, ny förbundsordförande för Riksförbundet Svensk Jazz, ser fram emot att Jazzfesten 2019 arrangeras i Ystad:
- Ystad är en kulturstad med många ståtliga byggnader och där politiker förstått värdet av ett levande kulturliv. I somras fick jag förmånen att gästa Ystad Sweden Jazz Festival. I strålande sommarsol kunde jag från tidig morgon till sena kvällen gå från den ena lokalen till den andra och ta del av en massa härliga jazzgrupper. En av medarrangörerna till Jazzfesten nästa år är Musik i Syd som på ett offensivt sätt bidrar till jazzmusikens utveckling i regionen och deras stöd till jazzfestivalen i Ystad är ovärderligt.  

Thomas Lantz, Ystad Jazz, gläds över möjligheten att hälsa hela jazzsverige välkomna till Ystad i vår:
- Vi är mycket glada, stolta och överraskade över att få förtroendet att tillsammans med Musik i Syd och Svensk Jazz arrangera 2019 års Jazzfest. Vi kommer att göra vårt bästa för att alla ska trivas.  

Peter Wilgotsson, verksamhetschef för Festival och utland, Musik i Syd riktar ett stort tack till Svensk Jazz för förtroendet att arrangera Jazzfesten och ser fram emot att få bjuda på det mesta och bästa i jazzväg från regionen:
- Det känns naturligt att Musik i Syd och Ystad Jazz blir värdar för denna förnäma Jazzfest i just Ystad. Inte minst då vi i augusti firar 10 år för Ystad Sweden Jazz Festival.  

- Skåne och Öresundsregionen är sedan länge regioner med ett rikt och sprudlande jazzliv där vi har förmånen att ha flera av de yppersta professionella jazzmusikerna boendes och verksamma. Jazzen lever verkligen genom dessa och genom en kunnig publik. Här finns klubbar, scener och sammanhang för jazzen i hela sitt breda omfång samt attraktiva och framstående jazzutbildningar i form av folkhögskolor och Musikhögskolan i Malmö.  

För mer information kontakta:  

Terese Larsson, producent Svensk Jazz Tel 08-407 17 43
, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Peter Wilgotsson, verksamhetschef Festival och utland, Musik i Syd Tel: 0708-58 58 00

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Thomas Lantz, Ystad Jazz
Tel: 070-947 77 99, 0411-57 77 99 (teatern) E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Jazzfesten görs i samarbete med:  Ystad Teater, Ystad Kommun, Event in Skåne, NorrlandsOperan, Norrbottensmusiken, Estrad
Norr, Musik Västernorrland, Kulturutveckling Region Gävleborg, Västmanlandsmusiken, Scenkonst Sörmland, Vara Konserthus, Länsmusiken i Stockholm, Musik i Blekinge, Kultur i Halland, Kultur i Väst, Kulturens Bildningsverksamhet och Musikalliansen.  

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats