Hej Linda Bergström och Havtorn Records! Hur har sommaren varit? 

-Sommaren har varit bra och relativt lugn! Det är första sommaren på länge som vi inte har arrangerat festivaler eller festfixat på annat sätt. Förra sommaren firade vi 5 år med ett riktigt femårskalas (självklart med popcornmaskin). I år fick vi inte fira, utan tog istället lite ledigt. Skivsläpp gör vi inte heller så mycket av på sommaren, utan det är först nu det börjar rulla på som vanligt igen.

Vad har ni på gång just nu?

-Förutom högar av fonogramansökningar som ska skickas in släpper LUMI vinylen "A Love Drunk Poem" den 6 oktober, tätt följt av Makross tredje produktion, vinylen "We Are Swedish Jazz Group" den 20 oktober. Vi hinner med Salibambra och deras CD "Sånt som händer när man lever" den 17 november innan vi tar ledigt för att fira jul. 
Förutom musiksläpp planeras det en hel massa bakom kulisserna, den här gången med två fantastiska samarbetspartners - Kopasetic Productions och Bullret Jazzklubb. Arbetsnamnet är "Malmö Jazzmanifest" som ska bli till en festival under två dagar som inriktar sig på originalmusik och där ledorden är "schyssta villkor" och "musik för alla". Det betyder t.ex. barnkonserter, flera språk på PR-material och affischer och bra gage till musikerna. Dessutom råkar vi sitta inne på en annan stor hemlighet, men det får vi tyvärr inte avslöja förrän nästa vecka...

Vem lyssnar inte på era skivor men borde göra det?

-Haha, svaret är nog "många" tyvärr. Det kan vara svårt att hitta oss, och innan vi har fått igång vår webbutik så finns musiken enbart att köpa via e-mail eller direkt från artisten. Men snart är vi med webbshop, så håll ut! 

Varifrån kommer ert namn, Havtorn Records? 

-Jag var inte själv med när Havtorn startade och tog sitt namn och känner inte till storyn bakom, men jag tycker om det! Det är ett ganska udda bär i den annars homogena, söta bärfamiljen. Det är surt och bökigt att plocka, men en riktig vitaminbomb. Om man har bra fantasi kanske man kan se oss på samma sätt - sura men nyttiga? Nej jag vet inte, men jag har i alla fall skapat mig ett fint band med det där lilla sura bäret.

Läs mer om Havtorn Records här>>

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats