Krisstipendium för perioden januari-april 2021 hos Konstnärsnämnden går inte längre att söka. Sista ansökningsdag var den 3 februari.  

Krisstöd till särskilda behov inom kulturlivet hos Kulturrådet går inte längre att söka. Sista ansökningsdag var den 4 mars.

KRISSTÖD FÖR INSTÄLLDA OCH UPPSKJUTNA EVENEMANG 
Ansökan är nu öppen för inställda och uppskjutna kulturevenemang med anledning av pandemin hos Kulturrådet. Kulturrådet fattar beslut om hur bidraget kommer att fördelas cirka sex veckor efter sista ansökningsdatum 15-17 mars. I anslutning till utlysningen arrangeras ett öppet webbinarium om krisstödet fredagen den 26 februari kl. 12.00-12.45.

En ändring av bidragskriterierna i förordningen är att kulturevenemanget måste ha ställts in eller skjutits upp på grund av de föreskrifter om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar under pandemin som regeringen eller länsstyrelsen meddelat. Kulturrådet kommer att sammanställa regeringens och länsstyrelsernas regelverk och göra det tillgängligt på webbsidan.

Här kan du läsa mer om bidraget. 

IDEELL KULTURALLIANS KRISSTÖD TILL LOKALA FÖRENINGAR - KULTURENS KAPILLÄRER
Är du engagerad i en ideell kulturförening som jobbar lokalt i Sverige?
Då kan du som medlem i Svensk Jazz söka krisstöd till verksamhet och projekt hos Ideell Kulturallians (IKA)! 

I satsningen "Kulturens kapillärer" stöttar Ideell kulturallians lokala kulturföreningar runt om i Sverige. IKA ger stöd till projekt som vill pröva smittsäkra sätt att mötas, testa nya tekniker och tjänster, eller som behöver extra stöd för att övervintra. Allt för att vi ska få en bra start när restriktionerna kring pandemin lättar, och passa på att utvecklas medan vi väntar. Det är lätt att söka krisstöd och IKA hjälper dig med dina frågor på vägen. 

Sista ansökningsdatum är den 7 april 2021. IKA meddelar beslut om stöd under maj månad. Ditt projekt ska vara genomfört innan årets slut.

Här kan du läsa mer om bidraget och ansöka. 

Webbinarier om hur du söker Ideell Kulturallians krisstöd genomförs måndag den 8 mars och måndag den 15 mars 18:00-19:30.
Anmäl dig till webbinarierna här.

 

 

 

Senaste artiklar

Nytt år och nya skivreleaser inom Jazzapparat

2021-02-25

HOME collective - HOME (HOOB Records) HOME collective är den sexhövdade gruppen med bas i Göteborg som sedan 2019 blandat hiphop med jazz, fusion, improvisation och pop. Albumet gästas av Palestine...

Läs mer...

Senaste info om Jazzfesten

2021-02-15

   JAZZFESTEN I VÄSTERÅS FLYTTAD - NYTT DATUM 20 - 22 AUGUSTIPå grund av rådande pandemi är det oklart om, och i så fall hur, Jazzfesten skulle kunna genomföras i maj...

Läs mer...
Svensk Jazz
Vi samlar och stärker Sveriges jazzliv
boll jazz i kulturen

Arbetar aktivt för en större mångfald i svenskt kulturliv, där jazzens plats ska vara självklar.

 

boll starka aktorer

Stärker och utvecklar jazzlivets infrastruktur och aktörer

 

boll information stod

Administration, information, utmärkelser och rådgivning

 

boll information stod

Söker kontinuerligt resurser till stödjande satsningar för jazzlivets utveckling

 

Läs mer

Varför bli medlem?
Ett medlemskap i Svensk Jazz stärker jazzens gemensamma mandat och är därför ett ställningstagande där medlemmen instämmer i det enkla påståendet att jazzens tradition och utveckling är viktig. Medlemskap ger också andra fördelar.
Jazzkontoret

Louise Nordgren

Louise Nordgren

Verksamhetsledare

louise@svenskjazz.se

 08-407 17 42

Lisa Löfgren

Lisa Löfgren

Producent

lisa@svenskjazz.se

08-407 17 41

Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare

fredrik@svenskjazz.se

070-641 49 47

Erik Kristoffersson

Erik Kristoffersson

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats