Vi har pratat med Karin och Elin ur gruppen Lekisjazz. De har släppt en barnskiva, fått pris på Manifestgalan och blivit Grammisnominerade. Vi är förstås nyfikna och frågar:

Hej Elin och Karin!
Ni är en jazzgrupp med ett lite udda koncept. Var kom idén ifrån?

Karin: -Lekisjazzhistorien började egentligen i Frankrike 2007 där skivan Jazz à la récré (Jazz på skolgården) släpptes – en skiva med populära franska barnvisor som arrangerats om i jazztappning. Projektet togs till Sverige 2009 av oss, vi skrev nya svenska texter till arrangemangen och resultatet blev vår första skiva Lekisjazz som släpptes 2011. Idén att spela live hade funnits hela tiden och konceptet Lekisjazz med allt vad det innebär växte fram medan vi skrev texterna. Vi behövde ju ett liveband också, och när vi träffade Krokodilen var liksom saken klar, Krokodilorkestern was hired! 

Var brukar ni spela och hur är det egentligen att spela för en så ung publik?

Elin: -Vi har spelat på allt från jazzklubbar, bibliotek och teatrar till festivaler och kulturevenemang som riktar sig till både barn och vuxna. Den unga publiken är fantastisk att spela för. De har inga hämningar alls utan bara kör! Tycker de att det är tråkigt så går de bara därifrån, de stannar liksom inte för att vara trevliga och väluppfostrade som vuxna gör. Och när man får igång 100 barn i 2-5-årsåldern blir det ett dansgolv utan dess like. 

Det är ju lite ovanligt att ha med djur i sitt band. Hur funkar det att ha med en krokodil?

Karin: -Det funkar oftast ganska bra. Den är glad nästan jämt men lite grinig på morgnarna ibland. Är Krokodilen riktigt sur brukar det ordna upp sig om vi mutar med pizza. Då får den feeling och spelar licks som om det inte fanns någon morgondag.

Vad har ni på gång just nu?

Elin: -I september släppte vi vår andra skiva: Lekisjazzstandards som vi precis vunnit pris för på Manifestgalan och som blev Grammisnominerad! I helgen spelar vi i Uppsala och Sundsvall och fler spelningar är på gång under 2016, allt kommer stå på vår hemsida.

Senaste artiklar

Frågor och svar om våra regionala träffar i vår

2019-12-04

Här följer frågor och svar om våra regionala träffar i vår - glöm inte anmäla dig före den 15 december (du hittar anmälningslänk längst ner på denna sida)! Vad kostar deltagandet?  –...

Läs mer...

Årets sista nyhetsbrev är här med skivreleaser för decem…

2019-12-03

     God jul och gott nytt år önskar Jazzapparat! 💫🎄🎊   Karolina Almgren Projekt : Live i Umeå (Oh Yeah Records/ OYR015/ Border)  Med den unika sättningen sopransaxofon, cello, kontrabas och trumset x2 så...

Läs mer...
Svensk Jazz
Vi samlar och stärker Sveriges jazzliv
boll jazz i kulturen

Arbetar aktivt för en större mångfald i svenskt kulturliv, där jazzens plats ska vara självklar.

 

boll starka aktorer

Stärker och utvecklar jazzlivets infrastruktur och aktörer

 

boll information stod

Administration, information, utmärkelser och rådgivning

 

boll information stod

Söker kontinuerligt resurser till stödjande satsningar för jazzlivets utveckling

 

Läs mer

Varför bli medlem?
Ett medlemskap i Svensk Jazz stärker jazzens gemensamma mandat och är därför ett ställningstagande där medlemmen instämmer i det enkla påståendet att jazzens tradition och utveckling är viktig. Medlemskap ger också andra fördelar.
Jazzkontoret

Karin Inde

inde pa kontoret

Verksamhetsledare

08-407 17 42

karin@svenskjazz.se

Lisa Löfgren

lisa pa kontoret

Producent

08-407 17 41

lisa@svenskjazz.se

Fredrik Norén

fredrik pa kontoret

Projektledare

070-641 49 47

fredrik@svenskjazz.se

Erik Kristoffersson

terese pa kontoret2

Alba Gómez

Alba ansikte

Administratör

08-407 17 47

alba@svenskjazz.se

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats