Nya arrangörer

Nya Arrangörer är en tvåårig, genreöverskridande satsning för att fånga upp och stärka nya arrangörsinitiativ och nätverk i det fria musiklivet med fokus på kunskapsutbyte, praktisk handledning och nationella nätverk. Nya Arrangörer är ett samarbete mellan Svensk Jazz, RFoD (Riksförbundet för Folkmusik och Dans) och RANK (Riksförbundet av Nutida Konstmusik). nyaarr logga

Projektets första omgång gick av stapeln under 2014 och finansierades av Statens Musikverk. Inom mentorskapet fick tio nya arrangörsinitiativ ta del av praktisk handledning och konkreta råd gällande att skriva bra projektbeskrivningar, hitta finansiärer och lokala samarbetsparter, skriva ansökningar och arrangera konserter. Metoden att, utan krav om kommunalt stöd och tidigare verksamhet, dela ut ett start- och uppbyggnadsstöd till yngre, kvalitativa arrangörsinitiativ med långsiktiga ambitioner har varit väldigt
lyckosam. Svensk Jazz ser att detta är ett nödvändigt verktyg för att föryngra och diversifiera arrangörsledet i Sveriges musikliv.

Den pågående omgången av Nya Arrangörer utlystes under hösten 2016. Upplägget denna gång är att etablerade och nya arrangörer delats upp i parvisa samarbeten där syftet är att lära av varandra. De deltagare som blev utvalda representerar olika genrer och delar av landet.

Kontaktperson och projektledare för Nya Arrangörer är Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats