Gruppinformation

Kullrusk
Kullrusk är ett svenskt jazzband som bildades våren 2004 av saxofonisterna Per "Ruskträsk" Johansson och Jonas Kullhammar. De pluggar in sina saxofoner i gitarrförstärkare tillsammans med ett gäng effektpedaler och får saxarna att låta på nya sätt. Övriga bandmedlemmar är Sven Lindvall på bas och Martin Jonsson på trummor.
Bandet uppstod i samband med att Jonas fick en förfrågan om att spela på Swedish Jazz Celebration, och trots att bandet ännu inte existerade så tackade de ja till spelningen. Spelningen gick bra och sändes även direkt i radio. Gruppen skivdebuterade på skivbolaget Moserobie hösten 2004 med det självbetitlade albumet Kullrusk och släppte 8 februari 2006 sin andra skiva som heter Spring spring spring spring spring. År 2008 släppte gruppen sin tredje skiva som heter Digital. Den gavs endast ut på LP i begränsad numrerad upplaga på 525 exemplar.
Kullrusk is the electrified jazz band with Jonas Kullhammar & Per "Ruskträsk" Johansson on electrified saxophones, and Sven Lindvall on bass + Martin Jonsson on drums.
Kullrusk
Ja

Kontakt

Moserobie Music Production
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
+46700000000

Period

2011-03-01
2029-04-01
embed video plugin powered by Union Development

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats