Louise

Från och med augusti blir Louise Nordgren ny verksamhetsledare för Svensk Jazz.

Louise har stor erfarenhet av att verka både i det fria musiklivet och inom offentlig förvaltning. Hon har också varit brett verksam i jazzlivet redan.

Hon har varit ideellt aktiv i föreningen Jazz i Piteå, jobbat för Umeå Jazzfestival, varit vikarierande marknadschef och projektledare på Fasching. Under perioden 2015-2018 var Louise även vice ordförande i Svensk Jazz styrelse.

Närmast kommer Louise från Kulturrådet där hon arbetat som handläggare vid enheten för konstarter och regional utveckling. Dessförinnan var hon handläggare och även tillförordnad verksamhetsansvarig på Musikverkets avdelning för bidragsgivning. I botten har Louise en kandidatexamen i kulturentreprenörskap från Umeå universitet och en magisterexamen i kulturanalys.

- Det känns otroligt fint att ha fått uppdraget som verksamhetsledare för Svensk Jazz, en organisation som ligger mig varmt om hjärtat. Det är förstås en speciell tid nu när scenerna ekar tomma och alla i fältet är drabbade av den rådande krisen. Jag ser fram emot en nystart där jazzlivet gemensamt kan skapa nya förutsättningar för musik och människor att mötas, säger Louise Nordgren

- Vi tycker att vi hittat en mycket bra person med rätt kompetenser inför de utmaningar som förbundet har de kommande åren, säger styrelsens ordförande Gunno Sandahl.

För med information

Gunno Sandahl, mobil 0704-923055

Länk till pressbild

Latest news

Jazzfesten i Västerås 7 - 9 maj 2021

2020-10-02

  Vi planerar för Jazzfesten i Västerås den 7 - 9 maj 2021. Mer info kommer närmare årsskiftet. Håll tummarna för att vi kan ses i maj för att njuta av...

Read more

Nu är det dags att söka statsbidrag för musikarrangörer!

2020-09-22

Nu är det hög tid att söka om verksamhetsstöd för musikarrangörer hos Kulturrådet för verksamhetsåret 2021. HÄR hittar du all information om bidraget, hur du ansöker och kontaktuppgifter till Kulturrådets support...

Read more
Our mission
We bring together and strengthen the entire Swedish jazz scene
boll jazz in cultural life

Strengthen the position of jazz in the Swedish cultural life 

Strong infra

Strengthen the infrastructure
in jazz

boll financial support

Allocate the financial support from Kulturrådet to jazz organizers

boll information support

Administration, information, awards & guidance

 

READ MORE

Why become a member?
Membership in Svensk Jazz strengthens the joint mandate of jazz. It is a standpoint where the member agrees with the simple assertion that the tradition and development of jazz is important. Membership also provides other benefits.
Jazzkontoret

Louise Nordgren

Louise Nordgren

Verksamhetsledare

louise@svenskjazz.se

 08-407 17 42

Lisa Löfgren

Lisa Löfgren

Producent

lisa@svenskjazz.se

08-407 17 41

Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare

fredrik@svenskjazz.se

070-641 49 47

Erik Kristoffersson

Erik Kristoffersson

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats