Foto Müller Lasse EKuriren
Foto: Niklas Holm / Eskilstuna-Kuriren

Vi har meddelats att tidigare ordförande för Svenska Jazzriksförbundet, tillika före detta ordförande i Eskilstuna Jazzklubb Lasse Müller den 25 mars har gått bort i sviterna efter Covid-19.
 
Lasse har under många år varit en viktig och framträdande kulturpersonlighet såväl lokalt, nationellt som internationellt. Bland annat har detta skett i hans arbete inom Kulturförvaltningen i Eskilstuna i ett brett perspektiv.
 
Inom jazzen har Lasse gjort stora insatser såsom bland annat en av grundarna till Eskilstuna Jazzklubb, där han också var ordförande under ett helt decennium. Tillsammans med Rolf ”Dala” Dahlqvist grundade han också en av den första regionala jazzorganisationen i landet -  ”Jazz i Sörmland” redan 1993.
 
Lasse Müller var också under ett decennium ordförande för Svenska Jazzriksförbundet samt även nordisk samordnare av jazzfrågor. Han tilldelades år 2003 stipendiet ur ”Börje Fredrikssons Minnesfond”.
 
Mycket mera finns att tillägga om vännen Lasse och hans livsgärning. Vi kan särskilt glädjas åt att vi fick tillfälle att i Munktell-Muséet i februari tacka Lasse och övriga fyra ordföranden i EJK vid vår Galakonsert i samband med vårt storslagna firande av Eskilstuna Jazzklubbs 40-Årsjubileum med såväl tal som blomster.
 
Lasse Müller blev 81 år. Våra tankar går framförallt till Lasses närmast anhöriga.
 
Sten Elmgart, ordförande i Eskilstuna Jazzklubb och ledamot i Svensk Jazz styrelse

Latest news

Jazzfesten i Västerås 7 - 9 maj 2021

2020-10-02

  Vi planerar för Jazzfesten i Västerås den 7 - 9 maj 2021. Mer info kommer närmare årsskiftet. Håll tummarna för att vi kan ses i maj för att njuta av...

Read more

Nu är det dags att söka statsbidrag för musikarrangörer!

2020-09-22

Nu är det hög tid att söka om verksamhetsstöd för musikarrangörer hos Kulturrådet för verksamhetsåret 2021. HÄR hittar du all information om bidraget, hur du ansöker och kontaktuppgifter till Kulturrådets support...

Read more
Our mission
We bring together and strengthen the entire Swedish jazz scene
boll jazz in cultural life

Strengthen the position of jazz in the Swedish cultural life 

Strong infra

Strengthen the infrastructure
in jazz

boll financial support

Allocate the financial support from Kulturrådet to jazz organizers

boll information support

Administration, information, awards & guidance

 

READ MORE

Why become a member?
Membership in Svensk Jazz strengthens the joint mandate of jazz. It is a standpoint where the member agrees with the simple assertion that the tradition and development of jazz is important. Membership also provides other benefits.
Jazzkontoret

Louise Nordgren

Louise Nordgren

Verksamhetsledare

louise@svenskjazz.se

 08-407 17 42

Lisa Löfgren

Lisa Löfgren

Producent

lisa@svenskjazz.se

08-407 17 41

Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare

fredrik@svenskjazz.se

070-641 49 47

Erik Kristoffersson

Erik Kristoffersson

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats