Fartyg 6 kommer att representera Sverige på Nordic Jazz Comets Showcase i Paris. Sextetten av starka och unika musiker gör sin egen form av jazz på showcaset som i år hålls i samband med franska Jazzklubbar och festivalers årsmöte på Pan Piper i Paris, måndagen den 2 december.

Musikerna i Fartyg 6 hyllas för sitt uttrycksfulla och originella ljud, där hjärtligt möter lekfullhet samtidigt som de flätar samman uttryck och influenser från olika musikaliska världar. De är kända för sin nära interaktion i metriska, färgglada kompositioner med svenska texter. Bandet består av Matilda Andersson - sång, Daniel Gahrton - barytonsaxofon, Lisa Grotherus - basklarinett, Milton Öhrström - piano, Boel Mogensen - kontrabas, Julia Schabbauer - trummor. När de släppte sin debut EP "Den första" var det tydligt att gruppen hade något helt unikt att bidra med till musikscenen. Med deras andra album "Allt faller" som släpptes 2018 har musikens originalitet utvecklats ytterligare med tät musik i tätt samspel.

"Den här musiken tänjer på gränserna och vill inte gärna fastna i någon känd form och sången lägger, som sagt, mycket till, inte minst för den också används som ett improviserande instrument. Jag har många gånger just saknat sång i ovan beskrivna “gränslandsmusik”. Fartyg 6 lyckas förena sång med meningsfulla texter och en utmanande musik på ett konstfullt och övertygande sätt som man gärna vill höra mer av!"
/Roger Bergner, Orkesterjournalen 2016

Partnern för den årliga Nordic Jazz Comets-helgen är i år Association Jazz Croisé, Frankrikes organisation för Jazzklubbar och festivaler. Spelningen sker på den berömda Pan Piper i Paris och förväntas dra en stor publik. Utöver spelningen deltar de unga nordiska musikerna på branschseminariet nästa dag och har olika nätverkshändelser med de franska bokarna, deras nordiska musikerskollegor och med projektets professionella gäster från hela Europa.

Nordic Jazz Comets är ett samarbetsprojekt av de nordiska jazzorganisationerna FÍH Music School i Reykjavik, Jazz Danmark, Jazz Finland, Norsk jazzforum och Svensk Jazz.

Mer om NJC 2019: www.nordicjazzcomets.com

Fartyg 6 hemsida: https://www.fartyg6.com/

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats