Restaurant Some Funk Junk

sjf-januari-2019-9-svv2
Fotograf: Ove Wall
Karin Theuer är hälsingen som blev Gävlebo för några år sedan. I Hälsingland har hon sjungit i flertalet band och andra musikaliska konstellationer. I Gävle har hon hunnit synas en hel del med i körer och på kyrkokonserter
Oskar Fröderberg har ett förflutet i olika storband och har med sopran- och altsax kryssat fram i olika musikaliska sammanhang och lagt sig tillrätta i funken/soulen.
Ric Sims studerade vid Royal Conservatory i holländska Haag och jobbade som dirigent och kompositör innan han kom till Sverige och Gävle för tio år sedan.
Ove Wall, gitarr, spelade pop på sextiotalet, blues och proggrock på sjuttiotalet, sju år med progg samma period, jazzrock och fusion på åttio- och nittiotalet och i dag sedan sju år en delvis blandning av allt detta i SFJ.
Mikael Svensson lämnade kontrabasutbildningen vid Musikaliska konservatoriet i Falun och har sedan från åttiotalet ägnat sig åt modernare musik på elektrisk bas.
Patrik Englin har trummorna inbyggda i generna, liksom allt från hårdrock till swing, spelar i diverse olika band sedan decennier och är numera även lärare i trummor.

Some Funk Junk har således sex olika musikaliska bakgrunder men drivs av ett stort mått flexibilitet, ett slags flexibel demokrati som innebär att konsensus formar den musik vi spelar. Det återstår ändå tillräckligt med möjligheter inom genrerna funk, jazz och soul att laborera med vilket vi har gjort i bortåt ett decennium på diverse jazzklubbar och på Bangen i Sandviken 2018.

Vi vill nå utanför regionen/länet och vår egen blygsamhet förbjuder oss att säga det själva, men jazzrecensenten Göran Olson har formulerat det sålunda:

“Att uppleva Gävlegruppen Some Funk Junk är vederkvickande. Deras fräscha toner har snabbt skapat en ny nivå på ortens jazziga utbud. Med sin rytmiska musik har Gävle fått en ny jazzprofil som verkligen bör uppmärksammas.”Funk, fusion, soul och shuffle i överraskande blandning.
Bandet som består av musiker med vitt skilda erfarenheter från blues, klassiskt, standardjazz, storband, fusion och soul startade för tio år sedan som trio och har allt eftersom fyllts på med handplockade medlemmar.
Vi spelar eget material såväl som andra och känner oss hemma både på större scen som mindre.
Bandmedlemmar och instrument: Karin Theuer, vocal
Oskar Fröderberg, saxar
Ric Sims, keyboards
Ove Wall, gitarr
Mikael Svensson, bas
Patrik Englin, trummor
Hemsida: Website Title

Kontaktperson: Ove Wall
Telefon: +46 701579110

Do you want to be shown in the Jazz group register?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats