Restaurant LOWER EAST MANHATTAN PROJECT

Poster - Lower East Manhattan Project v2 - LOW
Vi älskar improviserad musik. Vi tror också att det finns väldigt många människor som kan börja älska improviserad musik om man gör musiken tillgänglig, förståelig och bekväm.
Andra har ofta intellektualiserat och problematiserat musiken, det kan vara kul för den insatta, men vi tror att det går att nå fler genom att göra det svåra enkelt. Därför förklarar vi vad vi gör, etablerar kontakt med publiken och låter dem påverka oss och den musik som vi skapar.

Vi är inte rädda för någon form av jazz, medlemmarna i orkestern har spelat alla typer av jazz på stora och små scener. I Sverige och internationellt.
Det vi gör är en form av smältdegel av allt, ganska mycket med frijazzens verktyg, men alltid bekvämt för publiken. Omvälvande, förvånande.

Vilka är vi som spelar i LOWER EAST MANHATTAN PROJECT?

Kristian Kraftling, piano, har kommit hem från sin världsturné med ”Dirty Loops”, (avancerad pop/rock/jazz) det har varit stora spelningar med massor av publik, de har besökt alla världsdelar utom Sydamerika. Nu turnerar han, tillsammans med Tobias Grenholm (se nedan), med Jonah Nilsson, de är producerade av Quincy Jones, Polarprismottagaren. De har spelat på jazzfestivaler från Japan och Korea till olika ställen i Europa. I sommras och under hösten har de bland annat spelat på Trans4JAZZ-Festival, Ravensburg. Aalener Jazzfest, Aalen. Leverkusener Jazz Tage, Leverkusen) Nefertiti. Kristian är också arrangör och kapellmästare i olika stora föreställningar.

Tobias Grenholm är en basist och trumpetare som spelat med de flesta svenska musikerna, både jazz och pop. Han är också musikproducent och studiomusiker. Som basist har han uppmärksammats med fina priser, bland annat ”festivalens bästa basist” på en jazzfestival i Belgien. Även han är med på samma turné som Kristian, producerad av Quincy Jones

Erik Winqvist är sångare, skådespelare, saxofonist. Han träffade Kristian och Tobias när de just gått ut musikhögskolan i Stockholm. Därefter har de spelat tillsammans i olika konstellationer, mest på Riksteaterföreningar, Folkets Hus och i kyrkor. Erik har stor scennärvaro och gillar att kommunicera med publiken. Hans senaste premiär hette SKOG OCH SAXOFON. Improviserad musik inspirerad av ”urskogens vibrationer”. TV 4-Nyheterna gjorde ett fint reportage om detta.

De letar i jazzens rötter och låter det sammansvetsas med nya och gamla influenser, då skapar de något som förvånar och överraskar publiken. Med LOWER EAST MANHATTAN PROJECT får de möjligheten att experimentera med olika spännande uttryck. Och publiken är alltid med i musikens irrgångar. Omvälvande.

Det finns massor av information om artisterna och aktuella videor på hemsidorna.


In English: Jazz with clear instructions
By looking into the roots of jazz and letting it merge with new and old influences, LOWER EAST MANHATTAN PROJECT creates something that astonishes and surprises the audience often by carefully explaining what they do and involving the audience.
Bandmedlemmar och instrument:
Kristian Kraftling, piano
Tobias Grenholm, kontrabas, trumpet
Erik Winqvist, sång, saxofon, tvärflöjt
Hemsida: Website Title

Kontaktperson: Erik Winqvist
Telefon: +46708776667

Do you want to be shown in the Jazz group register?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats