Restaurant Loïc Dequidt Ensemble - Nuances

IMGL3516 - encore plus légère
Fotograf: Emma Williams Parker
Loïc Dequidt har studerat jazz, klassisk harmonilära och indisk musik, med mästare i respektive område.Hanflyttade till Sverige 2003 och lärde då känna Mattias Hjorth (kontrabas) och PeterNilsson (trummor), två av de bästa och mest eftertraktade kompmusikerna i Norden. Det var självklart från början att de tre skulle spela ihop och en trio föddes. Trion bjöd senare in trumpetaren Staffan Svensson för en konsert, och samspelet kändes från första tonen så naturligt att trion utökades till en kvartett.
När Loïc Dequidt förra året kom i kontakt med musiker från Malmö Symfoni Orkester (MSO), väcktes en gammal dröm till liv om att skriva för en större ensemble som blandar jazz- och klassiska musiker. Med hjälp av flöjtisten Katlijn Sergeant, samlade Loïc en blåskvintett som skulle komplettera kvartetten. Ensemblens format öppnar upp för många möjligheter. Det tillåter mycket dynamik och balansen mellan jazzkvartetten och den klassiska kvintetten blir perfekt. Loïc Dequidts musik andas 1900-tals harmoni, fri, modal och tonal improvisation, lyrism, abstraktion, sväng och densitet, och influenserna kommer från Miles Davis och John Coltrane till Zakir Hussain och L Subramanyam, via Maurice Ravel, Olivier Messiaen, Marocko och Etiopien.
Projektet stöds av Konstnärsnämnden och Kulturrådet och utförs i samarbete med Musik i Syd.
Loïc Dequidt ensemble är på turné v.40-41 2017 och erbjuds för 15 000 kr + resor (milersättning för 3 bilar) och ev. boende.
Bandmedlemmar och instrument: Katlijn Sergeant (B) - flöjt
Théophile Hartz (F) - oboe
Johnny Teyssier (USA) - klarinett
Virginia Simón (E) - valthorn
Katelin Coleman (CA) - fagott
Staffan Svensson (S) - trumpet
Mattias Hjorth (S) - kontrabas
Peter Nilsson (S) - trummor
Loïc Dequidt (F/S) - piano och komposition

Kontaktperson: Loïc Dequidt
Telefon: 0760008537

Do you want to be shown in the Jazz group register?

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats