Utveckla din musikaliska verksamhet genom att driva studiecirkel via oss och Kulturens bildningsverksamhet

PRDR009 CoverSnabbguide till Svensk Jazz musiker - Rapportera er verksamhet! 

Sedan 2016 kan vi på Svensk Jazz i samarbete med Kulturens erbjuda fria musikgrupper att anmäla studiecirklar och få ekonomiskt stöd när ni bedriver folkbildningsverksamhet såsom repetitioner, repertoarutveckling och administrativt arbete.

Vad är en cirkel
En studiecirkel är en grupp på minst tre personer som träffas regelbundet och gör musik (eller något annat folkbildande) tillsammans. En cirkel kan bestå av bandmedlemmar, men också av andra personer som arbetar med exempelvis webb, PR, foto eller administrativt arbete.

 Rapportera din cirkelverksamhet och få ekonomisk stöd
Att rapportera studiecirkelverksamhet handlar om att rapportera tid. Tiden räknas i så kallade studiecirkeltimmar. En studietimme motsvarar 45 minuter. Varje cirkel kan rapportera max 12 timmar i veckan, max 40 veckor om året. Det betyder att en cirkel kan rapportera 480 timmar på ett år = helfart.

Hur mycket pengar kan ni få beror på hur mycket verksamhet ni bedriver, och hur mycket ni träffas. Tänk på att ni får rapportera för all tid ni lägger ner. Det gäller både repetitioner, låtskrivande, planering och administrativt arbete, så länge ni är minst tre personer som arbetar samtidigt.

Hur fungerar det?
När du driver en Kulturens-studiecirkel genom oss behöver en i gruppen bli medlem i svensk Jazz. I medlemskapet i Svensk Jazz ingår fler förmåner. Läs mer här.

1. Börja gärna med att visa ert intresse i ett mail till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. på Svensk Jazz så hjälper hon er att komma igång. Tänk på att en studiecirkel skall vara minst 3 personer som träffas regelbundet, minst 9 studietimmar per termin.                           

2. Ni behöver ange vilka som är med i studiecirkeln (inkl. ledaren), namn och personuppgifter. Bifoga även en kort verksamhetsbeskrivning.

3. Ledaren får närvarolistor hemskickade. Listan är för att rapporterar den tiden som ni läggs ner på träffarna. Två gånger om året skickas listan in till Svensk Jazz. Vi kommer att påminna er när det är dags att in komma med listan.

4. Svensk Jazz kontrollerar att listan är ifylld på rätt sätt och skickar sen in den till Kulturens tillsammans med övriga listor.

5. Svensk Jazz administrerar utbetalning till er två gånger per år.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. på Svensk Jazz hjälper er om ni har frågor.

 

 

 

kulturens logo svart 1

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats