Bengt Bronson Månsson, ordförande i Arrangörsrådet

Under mötet idag pratade vi om hur vi ska forma innehållet på vår nya del i Svensk Jazz webbsida: ”Arrangörsforum”. Den är nu inte ”officiell” och tillgänglig ännu, men om vi gör vad vi ska kan du se den redan 15 september.

Än så länge kommer bara vi i ArrangörsRådet åt den, just för att den inte är helt ”flygfärdig” ännu. Och inte ens alla vi kommer åt den, dels för att alla inte blivit inmatade rätt, och dels för att den ännu (idag 3 september) inte heller fungerade med ingång från en smartphone. Men med den effektivitet och höga takt vårt förbundskansli håller lär det inte gå många timmar innan det är fixat.

Nåväl, den här sidan – ArrangörsForum - ska vi fylla med tips och tankar på vad vi kan göra för att göra mer jazz åt fler; lite om ”Marknadsföring”, ”Bokning”, ”Publikarbete” samt ”Ekonomi – bidrag-sponsring”.

Idéen är dock inte att vi som är valda till ArrangörsRådet ska berätta hur ni ska göra, utan den är till för att vi alla ska bidra och dela med oss av våra egna erfarenheter och tips. För visst har vi många minnen från JazzRiksdagar då vi både hört och själva berättat om hur vi gör i just vår verksamhet. Nu kan vi berätta om det här istället, så kommer det alla till del i ett snart välfyllt ArrangörsForum.

Vad gäller stilistik, form och meningsbyggnad behöver ingen bry sig. Det finns säkert många grammatiskt korrekta gramsvensklärare som kan ha synpunkter på våra texter. Men här ges inga betyg. Här handlar det om praktiskt brukande, så skriv som du talar. Och var inte rädd att börja meningar med och eller men. Det är faktiskt till och med grammatiskt helt OK.

Efter vårt möte ikväll tänker jag också på att det är så smidigt och effektivt, som flera sa, att ha just telefonmöte. Kostnaden i tid och pengar är minimal. Och när vi väl träffas fysiskt är vi bättre förberedda och kan få ännu mycket mer gjort och beslutat.

För att komma dig och din verksamhet till bästa nytta behöver vi dock din hjälp. Tala om för oss vad du vill att ArrangörsRådet ska göra. Visst, det gjordes en enkät. Men vi tror att du kan ha kommit på mer, eller saknar något som du redan sagt och bett om. Säg till igen! Vi finns inte till för vår egen skull, utan för din. Så använd oss!

Vårt nästa möte har vi lördag 4 oktober i Stockholm. Kom gärna med synpunkter om något innan dess. Tidigare har vi varit i Norrköping, Göteborg och Malmö. Kanske kan vi ha ett ArrangörsRådsmöte hos dig också?”

Bronson B. Månsson, ordförande Arrangörsrådet
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats