Untitled copy

Coronapandemin lamslog kulturvärlden på ett oerhört brutalt vis under våren 2020. Alla kulturarrangemang i Sverige ställdes in från en dag till en annan. Regeringen utlyste förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer, vilket omöjliggjorde för kulturarrangörer att få in intäkter att finansiera arrangemanget. Samtidigt valde publiken också bort konserter och kulturevenemang, för att dra sitt strå till stacken och minska smittspridningen. Det finns inga indikationer på att ett vaccin kommer att komma på marknaden inom den närmaste tiden och ingen vet om Covid-19 kommer att komma tillbaka i en andra våg under hösten. 
Hur kan vi genomföra konsertverksamhet under hösten 2020 utan att riskera ökad smittspridning?

Näverket KnutpunktMusikcentrum Riks och MAIS (Musikarrangörer i Samverkan) presenterar en metodpraktika med förslag på åtgärder och konkreta tips för dig som vill arrangera smittsäkra konserter. Utgångspunkten togs från de arrangörer som samverkar inom nätverket Knutpunkt i Västra Götalandsregionen med omnejd. Knutpunkt initierade därefter en större samverkan med  Musikcentrum Riks och Musikarrangörer i Samverkan där Svensk Jazz ingår. 

Du hittar den nya hemsidan här!

Latest news

Jazzfesten i Västerås 7 - 9 maj 2021

2020-10-02

  Vi planerar för Jazzfesten i Västerås den 7 - 9 maj 2021. Mer info kommer närmare årsskiftet. Håll tummarna för att vi kan ses i maj för att njuta av...

Read more

Nu är det dags att söka statsbidrag för musikarrangörer!

2020-09-22

Nu är det hög tid att söka om verksamhetsstöd för musikarrangörer hos Kulturrådet för verksamhetsåret 2021. HÄR hittar du all information om bidraget, hur du ansöker och kontaktuppgifter till Kulturrådets support...

Read more
Our mission
We bring together and strengthen the entire Swedish jazz scene
boll jazz in cultural life

Strengthen the position of jazz in the Swedish cultural life 

Strong infra

Strengthen the infrastructure
in jazz

boll financial support

Allocate the financial support from Kulturrådet to jazz organizers

boll information support

Administration, information, awards & guidance

 

READ MORE

Why become a member?
Membership in Svensk Jazz strengthens the joint mandate of jazz. It is a standpoint where the member agrees with the simple assertion that the tradition and development of jazz is important. Membership also provides other benefits.
Jazzkontoret

Louise Nordgren

Louise Nordgren

Verksamhetsledare

louise@svenskjazz.se

 08-407 17 42

Lisa Löfgren

Lisa Löfgren

Producent

lisa@svenskjazz.se

08-407 17 41

Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare

fredrik@svenskjazz.se

070-641 49 47

Erik Kristoffersson

Erik Kristoffersson

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats