Riksförbundet Svensk Jazz är en organisation för föreningar och andra organisationer som på olika vis är verksamma inom jazzområdet i Sverige. De flesta av våra medlemmar är ideella föreningar (jazzklubbar) som är arrangörer av jazzkonserter, men vi har också aktiebolag, handelsbolag och enskilda firmor som medlemmar. Det som förenar oss är kärleken till jazzen. Svensk Jazz kärnverksamhet är medlemsservice, men också att utveckla jazzbranschen både genom utvecklingsprojekt och genom att verka kulturpolitiskt.

Svensk Jazz anser att en heterogen sammansättning av personer är positivt för innovation, arbetsklimat och i förlängningen för hur väl vi lyckas med våra uppdrag gentemot våra medlemmar. Det är en uttalad strävan att sammansättningen av anställda, förtroendevalda och andra uppdragstagare ska spegla samhället.

Vi söker nu en ny verksamhetsledare!

Vår nuvarande verksamhetsledare slutar efter sju framgångsrika år. Verksamhetsledarens uppgift är att verkställa förbundsstyrelsens beslut. Rollen innebär att man har det delegerade ansvaret från förbundsstyrelsen för den dagliga driften av verksamheten, företräder förbundet utåt, överblickar fältets behov och föreslår lösningar. Verksamhetsledaren ansvarar för att söka såväl löpande finansiering som att initiera och finansiera tillfälliga projekt.

Vi söker dig som har:

  • brinnande intresse för jazzmusikens framtid
  • kunskap om det kulturpolitiska landskapet
  • relevant erfarenhet och utbildning
  • erfarenhet som ledare
  • vana av ekonomi- och budgetarbete
  • stort kontaktnät av relevans för uppdraget

Vi tror vidare att du är:

  • flexibel och självgående
  • utvecklare snarare än förvaltare
  • social och trivs med att skapa nya nätverk
  • en god kommunikatör både muntligt och skriftligt

Eftersom arbetsplatsen är liten är den beroende av att alla hjälps åt med de löpande uppgifterna. Därför är vi utöver ovanstående nyfikna på vilka färdigheter just du kan bidra med till vårt förbund.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 %. Tjänsten kommer att inledas med en provanställning. Kollektivavtal finns och förbundet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse och arbetsplatsen är i Stockholm.

Du skickar din ansökan (Ett personligt brev och CV) senast den 24 april via e-post till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vi vill rekommendera dig att inkomma med din ansökan snarast, urval och kallelse till intervju sker löpande.

Frågor:
Förbundsordförande: Gunno Sandahl, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nuvarande verksamhetsledare: Karin Inde, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., telefon 08-4071742

Latest news

Höstens första skivreleaser

2020-09-02

  Björn Petersson Kvartett: Grabowski (PACAYA records)  Grabowski är en skiva om livet, döden, vänner och kärleken. Låtarna beskriver på ett både personligt, humoristiskt och träffsäkert vis de komplicerade känslor som kan...

Read more

Arrangera smittsäkra konserter

2020-09-01

Coronapandemin lamslog kulturvärlden på ett oerhört brutalt vis under våren 2020. Alla kulturarrangemang i Sverige ställdes in från en dag till en annan. Regeringen utlyste förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer...

Read more
Our mission
We bring together and strengthen the entire Swedish jazz scene
boll jazz in cultural life

Strengthen the position of jazz in the Swedish cultural life 

Strong infra

Strengthen the infrastructure
in jazz

boll financial support

Allocate the financial support from Kulturrådet to jazz organizers

boll information support

Administration, information, awards & guidance

 

READ MORE

Why become a member?
Membership in Svensk Jazz strengthens the joint mandate of jazz. It is a standpoint where the member agrees with the simple assertion that the tradition and development of jazz is important. Membership also provides other benefits.
Jazzkontoret

Louise Nordgren

Louise Nordgren

Verksamhetsledare

louise@svenskjazz.se

 08-407 17 42

Lisa Löfgren

Lisa Löfgren

Producent

lisa@svenskjazz.se

08-407 17 41

Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare

fredrik@svenskjazz.se

070-641 49 47

Erik Kristoffersson

Erik Kristoffersson

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats