Nordic Jazz Comets

Nordic Jazz Comets (tidigare Young Nordic Jazz Comets) är sedan 11 år tillbaka ett årligt återkommande showcase/festival för unga talanger på den nordiska jazzscenen. Fokus ligger på att lyfta fram och stärka unga, nordiska musikgrupper och erbjuda dem plats i en internationell och professionell musikmiljö. 

Arrangörskapet står de nordiska jazzriksorganisationerna för.

Senaste omgången anordnades i samband med Umeå Jazz Festival i oktober 2016. Publiken bestod, förutom av festivalpubliken, även av inbjudna bokare från Europa samt press och andra nyckelpersoner inom jazz- och musikområdet.

Vilken musikgrupp som får representera Sverige väljs varje år ut av en referensgrupp, utsedd av Svensk Jazz. Vill du anmäla ditt/din grupps intresse för att delta? Se till att registrera din grupp i vårt Jazzgruppsregister senast den 1 mars aktuellt år. Tagga din grupp med Nordicjazzcomets.

Kontaktperson på Svensk Jazz gällande Nordic Jazz Comets är Terese Larsson.

Senaste artiklar

Charlottas Burnin' Trio till Nordic Jazz Comets 2017

2017-09-28

Nu är det klart att det blir Charlottas Burnin' Trio från Malmö som i år kommer att representera Sverige i vårt nordiska samarbetsprojekt Nordic Jazz Comets. Årets upplaga av den...

Läs mer...

Young Nordic Jazz Comets – Umeå Jazzstudio 27 oktober 2016

2016-12-13

Daniel & Dundret (SE) 2016 års upplaga av Young Nordic Jazz Comets är nu avslutad och vi vill framförallt tacka Umeå Jazzfestival för ett mycket gott samarbete! Umeå Jazzstudio sjuder av liv...

Läs mer...