Nordic Jazz Comets

Nordic Jazz Comets (tidigare Young Nordic Jazz Comets) är sedan 11 år tillbaka ett årligt återkommande showcase/festival för unga talanger på den nordiska jazzscenen. Fokus ligger på att lyfta fram och stärka unga, nordiska musikgrupper och erbjuda dem plats i en internationell och professionell musikmiljö. 

Arrangörskapet står de nordiska jazzriksorganisationerna för.

Senaste omgången anordnades i samband med Umeå Jazz Festival i oktober 2016. Publiken bestod, förutom av festivalpubliken, även av inbjudna bokare från Europa samt press och andra nyckelpersoner inom jazz- och musikområdet.

Vilken musikgrupp som får representera Sverige väljs varje år ut av en referensgrupp, utsedd av Svensk Jazz. Vill du anmäla ditt/din grupps intresse för att delta? Se till att registrera din grupp i vårt Jazzgruppsregister senast den 1 mars aktuellt år. Tagga din grupp med Nordicjazzcomets.

Kontaktperson på Svensk Jazz gällande Nordic Jazz Comets är Terese Larsson.

Senaste artiklar

Charlottas Burnin' Trio till Nordic Jazz Comets 2017

2017-09-28

Nu är det klart att det blir Charlottas Burnin' Trio från Malmö som i år kommer att representera Sverige i vårt nordiska samarbetsprojekt Nordic Jazz Comets. Årets upplaga av den...

Läs mer...

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats