Jazzfesten med Jazzriksdagen

Jazzfesten logga

Jazzriksdagen, jazzfesten, jazzgalan - ett kärt barn har många namn! Varje vår arrangerar Svensk Jazz jazzriksdagen som är årsmötet för förbundets medlemmar. Från 2017 har vi  - i ett stort samarbete med många av landets musikorganisationer med jazzintresse - förstorat vår årliga träff till en nationell jazzfest! Jazzfesten är årets stora branschmöte för Sveriges jazzliv. Nästa år äger den rum 18-20 maj i Halmstad - save the date! Snart kommer mer info.

Det lokala värdskapet för Jazzfesten utses efter att intresserade jazzföreningar i Sverige först nominerat sig själva. Ansökan lämnas in i samverkan med regional part och kommun, som också är med i samarbetet kring arrangemanget.

Kontaktperson på Svensk Jazz gällande Jazzfesten och Jazzriksdagen är Terese Larsson.

 

Jazzfesten är årets stora branschmöte och konferenshelg med seminarier, konserter, samkväm och - en stor galakonsert med prisutdelning för att manifestera jazz i bred bemärkelse. Helgen avslutas på söndag förmiddag med Svensk Jazz årsstämma, kallad Jazzriksdagen. Cirka 200 mötesdeltagare från hela Sverige brukar anmäla sig - konsertarrangörer, producenter, skivbolag, musiker, beslutsfattare och intresseorganisationer.

Riksförbundet Svensk Jazz är nationell arrangör av helgen, men samarbetar nära en regional part samt en lokal medlemsförening. Dessutom har festen ett stort antal andra samarbetsparter från hela Sverige. Medlemsföreningarna kan, tillsammans med regional respektive kommunal instans, ansöka om att stå värd för Jazzfesten. I ansökan ska anges hur samarbetet parterna emellan är planerat.

Eftersom Jazzfesten har utvecklats till ett större evenemang, där den regionala parten är ett viktigt nav, har vi förstått att bättre framförhållning är nödvändig. Därför utlyser vi nu möjligheten att ansöka om värdskapet till Jazzfesten samtidigt för år 2019, 2020 och 2021. Vi är alltså på jakt efter tre värdar för de kommande tre åren!

Lämna in er intresseanmälan senast den 15 maj till Terese Larsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Frågor att ta i beaktande när ni skickar in intresseanmälan:

Varför och hur vill ni arrangera Jazzfesten?:
Ert/era förslag på passande helgdatum för Jazzfesten (i maj):
Hotell (ca 200 sängar, i enkel och dubbelrum):
Plats för årsmöte (ca 150 personer), lördag och söndag förmiddag:
Plats för workshops (ca 5 rum á 20-50 personer), lördag eftermiddag:
Plats för konserter för delegaterna, fredag eller lördag:
Plats för middag fredag (ca 200 pers):
Plats för middag lördag (ca 200 pers):
Plats för lördagens lunch:
Plats för offentlig galakväll, lördag (konserthus eller dylikt):
Kontaktperson för jazzföreningen:
Kommunens planerade insats (ange kontaktperson):
Den regionala musikorganisationens planerade insats (ange kontaktperson):
Övriga samarbetsparter:

Senaste artiklar

Anmälan till Jazzfesten 2018

2017-12-04

Anmälan till Jazzfesten i Halmstad 2018

Varmt välkommen till den stora Jazzfesten i Halmstad 18-20 maj 2018 - mingel och möten, mat och musik, seminarier, utställare, workshops och Svensk Jazz årsmöte Jazzriksdagen. Här möter du hela jazz-Sverige under en helg! Du anmäler dig via formuläret här nedanför.

Helgens program i korthet
Fredag 18 maj: Kl 14.30- 16.00 Registrering och incheckning. Speed-dating, middag, konsert och efterhäng.
Lördag 19 maj: Seminarier och workshops, utställare, jazz på stan, middag och galakonsert 
Söndag 20 maj: Jazzriksdagen (Riksförbundet Svensk Jazz årsmöte för medlemmar) och möjlighet till egna möten. Avslutas senast kl 13.00. 

Priserna här nedan inkluderar logi, mat, konserter och seminarieprogram om inget annat anges. I år går det att välja mellan olika boendenivåer. Fyrstjärnigt hotell, trestjärnigt hotell eller vandrarhem. Alla Jazzfesten-aktiviteter kommer äga rum på Halmstad Teater och oavsett var ni väljer att bo kommer det att vara gångavstånd till teatern (max 1 km). De tre prisklasserna visas här nedanför ( i ordningen 4stjärnigt/3stjärnigt/vandrarhem):

  • Delta hela helgen för 3650/2850/2050 kr (enkelrum) eller 2850/2250/1750 kr (del i dubbelrum - förutsätter att det finns någon att dela med).
  • Delta fredag-lördag ELLER lördag-söndag för 2850/2050/1750 kr (enkelrum) eller 2450/1750/1450 kr (del i dubbelrum - förutsätter att det finns någon att dela med). Priset gäller för en (I) hotellnatt, fredag-lördag alt. lördag-söndag).
  • Delta hela helgen utan att bo på hotell för 1200 kr.

"Först till kvarn..." gäller. Då vi har begränsat med rum på de olika hotellen, gäller "Först till kvarn...". Se därför till att anmäla dig/er redan nu.

Anmäl dig som senast den 19 mars 2018, oavsett när du anmält dig blir anmälan bindande detta datum.

Är du 26 år eller yngre? Vi har femton platser till halva priset. "Först till kvarn..." gäller. Kontakta Terese Larsson på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Har du frågor? Kontakta Terese Larsson på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-4071743.

< class="fabrikGroup" id="group29" style=""> < class="legend"> Anmälningsformulär
  • date

Läs mer...

Musiker, hjälp oss bredda bilden av aktuella jazzakter

2017-10-12

Just nu sätter sig programgruppen och sonderar aktuella musikakter inför Jazzfesten i Halmstad 2018. För att hjälpa dem att se utanför sina redan kända musiklandskap ber vi er nu skicka...

Läs mer...

Välkommen till Jazzfesten 2018

2017-09-20

Jazzfesten 2018 äger rum i Halmstad på Halmstads Teater. Jazzfesten pågår den 18-20 maj och är ett av årets viktigaste forum för alla som verkar i svenskt jazzliv, men den innefattar...

Läs mer...

Ett stort tack för att du deltog i Jazzfesten i Sundsvall!

2017-05-23

En fullspäckad jazzhelg är bakom oss och vi hoppas att du som deltog är lika glad som vi själva över att ha tagit del av den stora Jazzfesten. Nedan finns länkar...

Läs mer...

Några av årets stora jazzpristagare utsedda

2017-05-23

Pristagarna Svante Thuresson och Karin Hammar in action på galakonserten i Tonhallen, Sundsvall Jazzfesten i Sundsvall är i full gång och i en fullsatt galakonsert i Sundsvall i går kväll (fredags)...

Läs mer...