Menu
Tablet menu

Här nedan hittar du ett enkelt formulär att fylla i.

Först punktar vi upp vad vi är ute efter, men – lova oss att ni anmäler er även om er idé inte stämmer helt överens med dessa:
OBS! Alla "ni" i denna text kan bytas ut mot "du".

Detta gäller nya arrangörsinitiativ:
* Nya arrangörer riktar sig främst till personer i åldrarna 18-35 år, men vem som helst får ansöka, så länge ni anser er ha en bra idé och ännu inte är en etablerad arrangör. Ni kan ansöka även om ni har arrangerat tidigare.
* Målet är att ni ska bli långsiktigt verksam som arrangör, så ansökningar för engångsarrangemang kommer inte att prioriteras.

Detta gäller etablerade arrangörsinitiativ:
* Vad gäller etablerade verksamheter, riktar vi oss främst till arrangörer som är anslutna till något av riksförbunden Svensk Jazz, RFoD och RANK.

Detta gäller alla medverkande:
* Verksamheten/Konsertidén ska vara någon form av offentligt och publikt arrangemang för livemusik som ska genomföras senast november 2017.
* Arrangemanget ska anlita professionella musiker.
* Genreinriktning spelar ingen roll.
* Om ni antas behöver en person från varje arrangör kunna delta på arrangörsträff följande datum under 2017: 11-12 februari samt en av helgerna i mitten av november (vi återkommer med exakta datum i början av nästa år).

Hur går det till?
Blir ni en av de lyckliga utvalda så drar allt igång i mitten av februari. Ni kommer att delas in två och två – en mer etablerad och en mer nystartad arrangör som är aktiva i olika län. Fram till november 2017 kommer ni att ha genomfört ett samarbete som genererat varsin konsert. Här ingår uppgiften att diskutera med varandra kring olika teman som rör arrangörsskapet; dels för att lära känna varandras verksamheter och dels för att stärka varandra kunskapsmässigt. Ett ekonomiskt start/samarbetsbidrag på 15 000 kr per arrangör kommer att utgå.

Vilka är vi?
Det här projektet är ett samarbete mellan organisationerna Riksförbundet Svensk Jazz, RFoD (Riksförbundet för Folkmusik och Dans) och RANK (Riksförbundet Arrangörer av Nutida Konstmusik). Nya Arrangörer är dock öppet för alla musikgenrer.

I styrgruppen för Nya arrangörer sitter verksamhetsledarna för de olika riksförbunden: Karin Inde för Svensk Jazz, Johan Redin för RANK och Niclas Pereira dos Reis Lindblad för RFoD. Under projekttiden kommer det också att finnas en projektledare.

Dök det upp frågor nu?
Kontakta Karin på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Johan på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och Niclas på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

958 Characters left
1000 Characters left

Allt om jazz på scen skiva